Yangtorp - ett mycket märkligt bygge!!

Vi tog en dag en liten utflykt efter rekommendation till Yangtorp för att titta på detta märkliga bygge som det fanns högtflygande planer på men som i september 2011 sattes i konkurs!
Här är en beskrivning av stället som jag googlade fram:
 
"Hösten 2010 uppmärksammade många tidningar att det utbrutit en stor konflikt om framtiden för en märklig kinainspirerad byggnation - kallad Yangtorp - belägen i Hörby kommun i sydöstra Skåne - se Karta. Media rapporterade att projektets hemligalångivare var Anni-Frid Reuss - i rubrikerna omtalad som ABBA-Frida, och hennes partner Henry W. Smith.

Långivarna och den självutnämnde qigongmästaren Marcus Bongart som drev verksamheten - qigong, kinesisk medicin och en hotelldel - kunde inte komma överens om den framtida strategin. Konflikten utlöstes av enorma och oväntade merkostnader för byggnationen.

Långivarna krävde då tillbaka sina lån på c:a 46 miljoner. Konflikten om Yangtorp har varit föremål för omfattande rättsliga prövningar under 2011 och dessa kommer troligen att pågå stora delar av 2012."

 

Jag kan varmt rekommendera att ni åker dit och kikar innan de river denna byggnad! Helt galet ställe som kunde blivit hur fint som helst!

Om inte annat så googla och läs alla roliga artiklar och notiser som dyker upp om detta!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0