Ellies dop

Jag fick ju äran att få föreviga glada och söta Ellies dop och det var ett jätte fint dop hemma hos Rebecka och Fredrik i deras uterum. Dopfunten hade Rebecka själv gjutit i betong, super fint!! Och jag fick en utmaning eftersom det var stora skjutglas runtom vilket gav en bakgrund med mycket ljus vilket gjorde motivet (Rebecka mfl) mörka. Och jag ville inte störa ceremonin med blixten så fick höja ISOt rejält för att få en kort slutartid vilket tyvärr gjorde bilderna väldigt gryniga men.... trots att jag är väldigt grinig över detta så är det bättre än en blixt som blixtrar i ett vilket stör alla.
 

Nybakat

Började med mitt "släktbröd". Bröd som både farmor, morfar och mor bakar/bakade, enkelt men så otroligt gott!
 
Rågbröd
4 dl kokande vatten
6 dl kallt vatten
3 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
1 msk socker
1 pkt jäst
21,5 dl vetemjöl
 
Häll det kokta vattnet över rågmjölet och rör om. Häll över det kalla vatten, smula sönder jästen och häll sedan i sockret och saltet. Blanda i mjölet till en smidig deg. Låt jäsa och grädda sedan brödet på nedersta falsen i 225 grader i 35 minuter.
 
 
Sedan var det dags att baka kanelbullar.
 
Saftiga kanelbullar
50 g jäst
150 g smält smör
2,5 dl mjölk
250 g kesella 10%
1 dl ljus sirap
2 krm salt
ca 14 dl vetemjöl (jag använde 12 dl)
Fyllning
Smör
Kanel & socker
Garnering
1 st uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker
 
1. Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen och rör tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt kesellan.
2. Blanda de övriga ingredienserna (dock inte allt mjöl, börja med ca 12 dl) och tillsätt degvätskan. Arbeta till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
4. Dela degen i två och kavla ut. Bred på smör, strö över kanel och socker (jag blandade allt först). Rulla ihop och skär i ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg i bullformar.
5. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö över pärlsocker.
7. Grädda i ugn i 225 grader tills bullarna är gyllene ca 10-13 minuter.
 
 
Under tiden jag bakade gjorde Johan och Emil chokladbollar, kladdigt värre!!
Men åh så gott det är, det tyckte vi allihop!
 
 
 

Små kompisar o lite större kompisar

 
Anton, Mindi, Emil & Zoe

Härligt minspel

Grrrr.... jag är en tiger

Söta glada Ellie

Ett litet charmtroll som har väldigt nära till ett leende! Ser framemot söndag då jag ska få föreviga hennes namngivning.
 
 

Lika?

Tycker det är så roligt att titta på bilder på Emil när han var lika liten som Anton för att se om de är lika. Vad tycker ni? Emil är lite rundare i ansiktet!
 
 
 
 

Anton 5 veckor


57,5 cm och 4930 g
 
 

Gravidfotografering med Magdalena och Charlie

I söndags fotograferade jag fina blivande föräldrarna Magdalena och Charlie. Det var hur kul som helst och Charlie som förr fotograferade mycket kom med många bra förslag, tycker att han borde ta upp det där med fotografering igen!
 
 
 

Lite fix på ovanvåningen

Idag har vi äntligen fått en matta på plats och lite tavellistor med tavlor på. Nu ska bara alla ramar fyllas med lite foto och de är på väg med posten.
 
 
 

Våra små pågar, sköna söndag!