24:e december

Och äntligen julafton!
Igår kväll satte vi ut gröt till tomten och tro det eller ej, gröten var uppäten idag...
Hoppas att ni alla har en riktigt härlig dag!

23:e december

Lillejulafton började mysigt med att åka till babysim och julbada. Idag fick alla barnen önska vad de ville göra (eller nja... föräldrarna fick ju önska) och det sjöngs julvisor istället för de vanliga sångerna. Mysigt! Nu är Emil och busar med farmor och farfar medan jag och Johan städar, handlar och fixar inför morgondagen. Ikväll ska vi sätta ut gröt till tomten :)

22:e december

Vår amaryllis slår ut alldeles perfekt till julafton, det är en blomma som jag förr tyckte var världens tråkigaste. Nu är det den vackraste blomma jag kan tänka mig till jul både som krukväxt och som snittblomma!

21:e december

Vi var och hälsade på Jessica, Olof och lilla Mira i lördags. Som vanligt lika trevligt och vi blev bjudna på så smarrig mat!! Och återigen blev jag så full i skratt, det skiljer ju 5 månader på Emil och Mira och ni ska tro att den skillnaden gjorde Mira otroligt frustrerad! Hon tyckte ju Emil skulle hänga med henne och leka men Emil som inte kan gå än satt ju kvar där han satt. Mira gjorde allt hon kunde för att han skulle resa på sig och följa med men det gick ju inget vidare. På bilden kan ni se hur Mira "säger till" sin mamma att hjälp mig, snälla! Och Emil tittar på mig bedjande och "säger" snälla kan du få henne att förstå att jag inte kan??? Fniss....20:e december

och det är bara 4 dagar kvar till julafton!!!
Emil sitter och myser i sin tidiga julklapp från Emelie, Marcus och Zoe, är han inte söt och mysig så säg...
Och vilka härliga minnen den där flanellpyjamasen väcker till liv, min far hade nästan exakt likadana när jag var liten, ibland smög man in i hans garderob och lånade en pyjamas och gick och mös omkring i, något stor men äsch vadå?


19:e december

Man undrar vad dessa två små killar pratar om där i soffan, de ser så hemliga ut.
Det är så himla roligt att se Emil och Charlie tillsammans nu, de delade ju rum på BB så vi har ju försökt sedan dess att de ska bli kompisar. Det har väl gått sådär men nu... jösses vad de snackade och busade. Vi satt och skrattade och studerade! Ni har väl alla sett reklamen med de två tvillingarna hur de gestikulerar och pratar med varandra, så stod/satt Emil och Charlie. Man undrar om de förstår varandra?? Man kan iallafall tro det!

18:e december

och 4:e advent och bara 6 dagar kvar till julafton!

17:e december

16:e december

Och vår gran är nu på plats och även Emil har fått en egen kula att hänga upp.

15:e december

och en bild till på vår egna lille tomtenisse!
Idag ska granen få komma in, längtar! Blir så fint och luktar så gott.

14:e december

Och en bild till på de söta tomtenissarna Bella och Isac men utan tomteluvorna.

13:e december

och lucia! Tyvärr har jag ingen luciabild utan det får bli en bild på Caroline och Tobbes underbara hund Hexa från vår härliga dag i skogen söndags. Det var så otroligt häftigt att se hennes lycka att få vara i skogen och lukta och spåra! Tobbe har en sådan otrolig pli på henne och hon följer hans minsta tecken.

12:e december

och två väldigt söta tomtenissar (Emils kusiner Bella och Isac) med luvorna på sniskan.

11:e december

och 3:e advent.
Idag har vi haft vår årliga tradition sedan 4 år tillbaka, leta gran, grilla korv och dricka varm choklad. Underbart ljuvligt är det och vi hade tur med vädret även i år, saknade lite snö men det var sol och uppehåll så vi får vara nöjda.
Tomten hade minsann varit på plats och hängt upp godispåsar i granarna till barnen, kan tro de blev överraskade och glada :)

10:e december

och min namnsdag, då borde jag kanske ha en bild på mig men nja nej.... letade upp en gammal bild på lite spindelnät i frost istället.