Gotland de sista dagarna

Fredag kväll hade vi en liten mini kräftskiva i stugan, mumsigt! Lördagen ägnade vi åt att jaga fårskinnsmössa till Emil och Viktor. Tog en tur till Lummelundagrotorna där jag trodde att jag och Emil fick vänta utanför (Johan var den som hade pratat om dessa grottor sedan vi kom till Gotland) men guiden sa att det gick bra att gå med barnvagn där inne så vi hängde också på. Så iväg och in i grottorna där det var mörkt fuktigt och enbart 8 grader varmt så Emil fick vi pälsa på med mössa och filtar, men efter drygt 20 meter in så blev han arg och ledsen och skrek så att det ekade i hela grottan så vi lämnade rundturen och smet ut. Så fort vi öppnade dörren ut så sken Emil upp som en sol igen, grottorna var inte något för honom kunde jag konstatera! 
Dagen avslutade vi med att åka in till Visby för att äta en god middag och njuta av de sista timmarna på Gotland. Som många nog vet är jag väldigt svag för tryffel och till dessert fick jag in den absolut största tryffel jag sett och lika stor lika god var den, mmm... fin avslutning.
Det har verkligen varit en helt underbar vecka och Emil har varit go och glad hela veckan och stått ut med att åka en massa bil och hoppa ut och in ur bilen.Gotland dag 5 - Fårö

De lovade sol på fredagen och då tyckte vi det passade utmärkt att ta turen till Färö men det var otroligt dimmigt och disigt från och till under hela dagen så utsikten blev inte riktigt vad vi önskade. Samtidigt var det lite häftigt för det gav lite extra mystik till den karga och steniga naturen. Vi körde och vi körde på små smala vägar med får precis överallt. Långa långa stenmurar som omgärdade de olika gårdarna med marker. Och helt otroliga raukområden.Gotland dag 4

Dag 4 var målet att köpa ett fårskinn till Emil och dag 1 hade vi hittat till en gård långt långt ut som hade fina fårskinn, de finaste hitills så vi tog en färd dit och hoppades att ägaren skulle vara hemma. Och vi hade tur, hon hade precis kommit hem så ett fint fårskinn blev det :)
Sen bestämde vi oss för att leta upp ett mysigt ställe att fika på och bara ta det lugnt och njuta av Gotland. Vi hade tur för Emil blev ilsken i bilen i Klintehamn där vi stannade för att tanka så vi fick googla efter ett café i närheten för lite paus och fann då Robbjens Hus och Trädgård. En gård där en 90 årig gammal gubbe hade bott tills 2004 i ett hus utan vatten och med utedass. Denna gård hade de låtit stå som det gjorde när han bodde där för att visa ett klassiskt gotländskt hus. De hade även bevarat hans fina trädgård med alla gamla växter och blommor. Det fanns även ett litet gäng med får som barnen fick mata och klappa. I stalllängorna hade de fotoutställning, liten shop med gotländsk hantverk och så då ett fin fint café. Allt hemmabakat och hemmalagat så där åt vi ost och skinkpaj med hemmakokt vinbärssaft, mums! Och sedan blev det också kaffe och en super god kanelkaka.

 

Gotland dag 3

Dag 3 blev det en tur ut mot sydostra sidan i ett lite lugnare tempo än de tidigare dagarna. Tog en tur till Roma teaterna, letade sedan upp en mysig strand för lite korvgrillning och årets första dop, brrr... kallt! Sedan hamnade vi på Grogarnsberget, Norrlanda fornstuga och på vägen hem därifrån passerade vi en maffig stenkyrka.


En av många långa raksträckor

Gotland dag 2

Dag 2 blev det en tur inne i gamla Visby. Tack och lov att vi investerade i en rejäl bärsele! Det var backe upp och backe ner och det hade blivit väldigt tungt att dra Emil i vagnen hela dagen, han hade dessutom tyckt att det varit dötrist! Gamla delen i Visby är verkligen urmysig!

Gotland dag 1

Vi startade dagen från vår stuga i Kneippbyn utanför Visby och körde söderut på västra sidan. Dagen började med gummistövlar men avslutades med en vacker kväll och solnedgång. Först stannade vi och tittade på en skeppstensättning/grav och sen kom vi till ett av många fiskelägen.Sen var det långt om länge dags för lite lunch och självklart fick vi smaka saffranspannkaka till efterrätt. Efter maten blev det en promenad bland raukar och stenhus.Finns många fina väderkvarnar och självklart blev även dessa dokumenterade!

Och tog man en liten promenad och en ganska pirrig väg nerför branta stegar kom man till denna vackra strand med underbara vyer (Högklint). Det droppade och forsade vatten längs hela bergsväggen.Efter en lång härlig dag var det skönt att komma hem till stugan igen och planera nästa dags resfärd och sedan krypa i säng. Återkommer med fler bilder från resten av vår vecka, nu är det dags för mys med Emil och Johan och lite mat.

Ullig o gullig

Nu är vi hemma igen efter en underbart härlig vecka på Gotland (bilder kommer senare). Emil den lille sötnosen blev bortskämd till max och fick bland annat en fin fårskinnsmössa som han förhoppningsvis har växt i lite bättre tills det är dags för användning. Söt är han iallafall i den!


Halva varvet runt

Tog sig Emil på magen medans jag städade i köket :)
Vill krypa ner bredvid

Emil vilar i soffan, tänk om jag kunde få plats bredvid.

Trött? Jag? Ähhh.... Nää!

Det är bara pappa och mamma som vill vila inte jag.Kanske är lite liten än men...

om man bullar upp med en filt runt om så funkar det fin fint i gåstolen :)

Mer av snygga CarolineLeker

Emil roar sig själv i babygymmet tillsammans med roligaste leksaken "långa giraffen".

I målartagen

Jag har börjat fixa till vår ovanvåning tills vi så småningom ska flytta upp vårt sovrum när Emil ska få ett eget rum. Är ju ett tag till tills dess men lika bra att börja fixa, kliar ju dessutom i fingrarna att få det klart även på ovanvåningen. Det ska sättas väv, målas och läggas golv och givetvis blir det vitt på väggarna även där, ja jag vet det kanske är tråkigt men jag tycker det är roligare att sätta färgklickar i tyger, mattor och prylar om jag vill ha lite färg.


Snygga Caroline

Idag blev äntligen vår fotografering av men det var nära att den höll på att regna bort. Vi fick köra tills vi hittade sol och fin miljö och hamnade till slut i parken vid Maltesholm slott. Och det var verkligen en utmaning att behålla fokus när man hade en liten Emil med sig som inte var helt nöjd i en stilla vagn!