Letar svamp

 
Men vi letade tyvärr förgäves men lika glad var Emil för det, det var mest jag och Johan som blev lite griniga!
 
 
 

Vår ovanvåning

Tänkte jag skulle visa lite bilder från vår ovanvåning nu när den är färdigrenoverad. Eller njaaa... nästan iallafall, det saknas lite taklist, tanken är att det ska komma upp lite tapet i hallen/vårt sovrum och så klart lite piff med mattor och tavlor osv.
Men det kommer när det kommer, nu har vi iallafall flyttat upp så som planen var innan Emil blir storebror.
Bilder på "kontoret" kommer en annan dag när där är städat och fint, just nu är det överbelamrat med allt som vi hade stoppat in i garderoberna i Emils rum och sådant som stod i hallen som inte ska vara där nu.
 
Före bilder (obs! mäklarens bilder vid försäljningen)
 
 
Nu!
 

Mitt nya gamla skåp

som jag fyndade på Norra Rörums loppis tidigare i somras och nu äntligen är på plats i vårt vardagsrum.
Tyvärr var benen så maskätna att de trillade av när vi skulle lasta skåpet på släpen men då kom Marie Linderoth med den briljanta idén att jag kunde sätta dit hjul istället. Och ja varför inte? Inte lätt att fixa snygga ben som passar till skåpet eftersom jag inte tänkte måla skåpet till att börja med.
Är dock lite fundersam om jag inte har köpt för små hjul, vad tycker du?
 
 
 
 
 
 

Kafé Kagan

Färg Från Förr
 
 
Och när du har varit och kikat på Yangtorp ska du  vandra eller ta bilen 500 meter längre bort till det absolut mysigaste kafé/butik jag har besökt för en underbart god kopp kaffe och en bit kaka och smälta dina intryck.
 

Yangtorp - ett mycket märkligt bygge!!

Vi tog en dag en liten utflykt efter rekommendation till Yangtorp för att titta på detta märkliga bygge som det fanns högtflygande planer på men som i september 2011 sattes i konkurs!
Här är en beskrivning av stället som jag googlade fram:
 
"Hösten 2010 uppmärksammade många tidningar att det utbrutit en stor konflikt om framtiden för en märklig kinainspirerad byggnation - kallad Yangtorp - belägen i Hörby kommun i sydöstra Skåne - se Karta. Media rapporterade att projektets hemligalångivare var Anni-Frid Reuss - i rubrikerna omtalad som ABBA-Frida, och hennes partner Henry W. Smith.

Långivarna och den självutnämnde qigongmästaren Marcus Bongart som drev verksamheten - qigong, kinesisk medicin och en hotelldel - kunde inte komma överens om den framtida strategin. Konflikten utlöstes av enorma och oväntade merkostnader för byggnationen.

Långivarna krävde då tillbaka sina lån på c:a 46 miljoner. Konflikten om Yangtorp har varit föremål för omfattande rättsliga prövningar under 2011 och dessa kommer troligen att pågå stora delar av 2012."

 

Jag kan varmt rekommendera att ni åker dit och kikar innan de river denna byggnad! Helt galet ställe som kunde blivit hur fint som helst!

Om inte annat så googla och läs alla roliga artiklar och notiser som dyker upp om detta!

 

Viktor ♥ tjuren Ferdinand

 eller.... är inte helt säkert på att det var ömsesidigt men tjuren var väldigt nyfiken på Viktor iallafall!
 
 
 

Syskonen Johanna och Oskar

Jag är inte lite avundsjuk på deras otroligt fina ögon och ögonfransar....
 

Vackra Johanna

Här kommer ett första smakprov på gårdagens fotografering av otroligt vackra Johanna. Snäll var hon också för hon ställde upp på det mesta trots regn och risk för fästingar och annat.
Kommer snart fler bilder här på bloggen!
 
 

Fina blåklockor

En härlig eftermiddag och kväll i Rigeleje

Igår var jag och Emil och hälsade på Emils farmor och farfar i deras husvagn i Rigeleje. En riktigt härlig eftermiddag och kväll blev det med skönt väder och bus på stranden.