Veckans bedömning

Hej Malin.

Det är full fart på dig. Du är först ut varje vecka så förhoppningsvis tycker du att du hinner med som du ska. Annars har vi lite funderingar om att vi kanske skulle fördubbla tiden för den här kursen till 16 veckor i framtiden. Samma innehåll, men mer tid för er att hitta bra motiv. Låter det som en bra idé?

Den är veckan handlade om lite svårare ljussituationer, speciellt där det blandas både mörkt och ljus i samma bild och då kan det bli knepigt för en kamera. Om jag börjar att titta på din första bild rent kompositionsmässigt så är den jättefin. Det är lite ovanligt att man fokuserar på en hand som du har gjort, men samtidigt så är det ju det som gör den här bilden intressant. Annars hade det kanske bara blivit ännu en söt bebisbild för fotoalbumet.  Mycket bra skärpa och bra val av bländare för ett vackert skärpedjup. Du har fotat inomhus med blixt och lite visar den här bilden att man gärna får ett lite onaturligt ljus från blixt. Man kan kombinera nyttan av blixten med att förstärka annan belysning så mycket det bara går.

När du tagit dig utomhus och har solen som ljuskälla ser det mycket bra ut. Trots att det är riktigt ljust ute har du lyckats bra med exponeringen. Fina, varma färger, speciellt den bruna färgen på rådjuren. Bra skärpa på rådjuren gör att du lyckas lyfta fram en rörelse trots att de kanske inte rör sig framåt i raketfart och då kan det vara svårt att fått till en känsla av rörelse. Men tack vare den goda skärpan, speciellt på rådjuret längst till höger hittar du den känslan. Bländarvärdet ger oskarpa både nära kameran och i bakgrunden vilket ökar på känslan av rörelse.

Din sista bild är en blandning mellan ljust och mörkt och det klarar du av verkligen bra. Mycket detaljer i de mörka områdena och sen de ljusa partierna som lyser upp hela bildramen. Ovanpå det riktigt bra skärpa och varma, naturliga färger. Du skriver att du saknade sol, men den sista bilden visar att även en molnig dag kan det befintliga ljuset vara nog för att lyckas bra med sina utomhusbilder. Nästa vecka är mer experimentell, men inte mindre rolig för det, så lycka till med den uppgiften.

m.v.h Madeleine 

Kommentarer
Postat av: Anna

Vad tar du för att ta bröllopsbilder? :)

2010-09-20 @ 21:31:21
URL: http://alexandersliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0