Mmmm... mums fillibabba

Vi har nu börjat ett nyttigare liv, nu ska mina graviditetskilon bort och till middag blev det

"Ört- och citronugnsbakad lax med stekta grönsaker"



4 portioner


600-800 g bit färsk lax
1 citron
En näve färsk timjan
En näve färsk gräslök
2 dl matlagningsyoghurt
250 g sockerärtor
1 zucchini
8 körsbärstomater (vi tog betydligt fler, gott!)
Olivolja
Salt och peppar

1 Värm ugnen till 175 grader, lägg laxen i en ugnsfast form
2 Skölj citronen och riv av skalet. Lägg hälften av det rivna skalet på laxen och pressa över halva citronen, ringla lite olivolja över laxen, ett nyp vardera av salt och peppar.
3 Ugnsbaka laxen 20 minuter i ugnen (vi tog hälften av såsen och hällde över laxen efter 10 minuter)
4 Såsen gör du genom att lägga resten av det rivna citronskalet i en skål, tillsammans med yoghurt och saften av en halv citron.
5 Klipp ned gräslök och timjan i skålen, salt och peppar. Mixa alltsammans tills såsen blivit lite skummig.
6 Skölj sockerärtorna, zucchinin och tomaterna. Skär med osthyveln längs med zucchinin (och morötterna). Stek alla grönsakerna tills de fått fin färg och mjuknat något.
7 Strö lite flingsalt över grönsakerna vid servering.

Tips!
Vi hade även i hyvlad morot, väldigt gott!
Och creme fraiche i såsen för den var i syrligaste laget, du kan även ta lite mindre citron.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0